RIFFELSYNDIKATET

Rasmus Friis A/S fik til opgave at totalrenovere den historiske bygning ”Riffelsyndikatet” i Nordhavn.

Bygningen har været rammen om våbenproduktion og var under 2. verdenskrig udsat for en af de største sabotageaktioner, den danske modstandsbevægelse stod bag. Det var BOPA-gruppen, der sprængte bygningen i luften, og satte dermed en effektiv stopper for våbenproduktionen.

I dag er den ca. 5.000 m2 store ejendom blevet miljøsaneret og de bærende konstruktioner er tilpassede og forstærket. Den eksisterende bygningskrop fik nye vinduespartier og bliver pudset op i den røde farve, der kendetegner Nordhavn. I halvdelen af bygningens facadebredde udførtes en ny førstesal i moderne design, og i de samme røde toner, så det nye og det gamle falder godt ind med hinanden. Den nye 1. sals tilbygning er udført som stålkonstruktion med facade af strukturel glazing og tag med isolering og derbigum. I stueplan er der opført en 2.500 m2 dagligvarebutik og på 1. sal et 2.500 m2 moderne kontorlejemål.

Byggeperiode 2017-2019 • Areal 5.000 m2  Beliggenhed København Entreprisesum 92 mio. DKK
Entrepriseform Totalentreprise Bygherre RetReal NSF Nordhavn P/S Ingeniør Acting Bygherrerådgivning ApS
Arkitekt COBE-arkitekter ApS

SE PROJEKT

Shopping Basket